Vriens, Jacques 1946-

views updated

VRIENS, Jacques 1946-

Personal

Born 1946, in Den Bosch, The Netherlands; married; wife's name, Thérèse; children: Boris, Caspar. Hobbies and other interests: Acting, reading, walking, photography.

Addresses

Agent c/o Author Mail, Van Holkema & Warendorf, Bussum, The Netherlands.

Career

Primary school teacher, then principal, first of De Manse primary school and then of De kle kapitein primary school; full-time writer, 1993.

Awards, Honors

Zilveren Griffel, 1979, for Zaterdagmorgen/Zondagmorgen, and 1991, for Tinus-in-de-war; named Knight of the Orde van de Nederlandse Leeuw, 2001; Pluim van de maand maart, 2002, for Oh mijn lieve Augustijn; winner, Nederlandse Kinderjury, 2003, for Meester Jaap maakt er een puinhoop van.

Writings

Zaterdagmorgen/Zondagmorgen, illustrated by Ivo de Weerd, Van Holkema & Warendorf (Bussem, The Netherlands), 1978.

De vader-en-moeder-wedstrijd, Van Holkema & Warendorf (Weesp, The Netherlands), 1985.

Een bende in de bovenbouw, illustrated by Joep Bertrams, Van Holkema & Warendorf (Houten, The Netherlands), 1988.

Ik ben ook op jou, Van Goor (Amsterdam, The Netherlands), 1992.

En de groeten van groep acht, illustrated by Mance Post, Van Holkema & Warendorf (Houten, The Netherlands), 1995.

Meester Jaap, illustrated by Annet Schaap, Van Holkema & Warendorf (Houten, The Netherlands), 1997.

Weg uit de Peel, illustrated by Henk Kneepkens, Van Holkema & Warendorf (Houten, The Netherlands), 1997.

De verdwijning van de mislukte barbie, illustrated by Annet Schaap, Van Holkema & Warendorf (Houten, The Netherlands), 2001.

Also author of numerous other titles, including Bonje in het bonshotel, 1991; Tinus-in-de-war, 1991; Ha/Bah naar school, 1992; Het raadsel van de regenboog, 1992; Grootmoeder, wat heb je grote oren, 1997; Meester Jaap doet het weer, 1998; Meester Jaap gaat nooit verloren, 1999; De gekste avonturen van Tommie en Lotje, 2000; Achtste-groepers huilen niet, 2000; Het geheim van de verliefde hulpkok, 2001; Oh, mijn lieve Augustijn, 2002; De school is weg, 2003; Meester Jaap maakt er een puinhoop van, 2003; Eindelijk actie; De redding van de zwevende oma; De vondst van het stiekeme circus; De jacht op de afgepakte sterren; Die rotschool met die fijne klas; Ik doe niet meer me; Vaders, moeders? Hardgekookte eieren; Ga jij maar op de gang; Het achtste groepie tegen het soepie; Eeen stelltje mooie vrienden; De dikke Meester Jaap; Jelle en de maan; Jelle en de trein; Jelle en de baby; Jelle en de klok; Allemaal Poppenkast; Lieve dikke juffrouw; Willem en dikke Teun; Nog één nachtje slapen; Drie ei is een paasei; O, denneboom; Dag, Sinterklassje; Jij bent een kip!; Ik wil als vriend ; Poes is weg; Geen schoenen voor Bram; Alex krijgt een baby; Ik ben ook op jou; Tommie en Lotje; De spannendste avonturen van Tommie en Lotje; De stoutste avonturen van Tommie en Lotje; De liefste avonturen van Tommie en Lotje; Tommie en Lotje gaan op vakantie; De vrolijkste avonturen van Tommie en Lotje; Oh min lieve Augustijn; and Napolean, de stoerste kater (van de buurt).

Biographical and Critical Sources

ONLINE

Jacques Vriens Home Page, http://www.jacquesvriens.nl/ (March 1, 2004).*